fbpx

 

 

Yrittäjä:

Hyvä Ihme Design mainostoimisto
Hyvä Ihme Tallit

 

Politiikka:

Valkeakosken kaupunginvaltuutettu, Vihreä Valkeakoski Viva ry:n varapuheenjohtaja

Pirkanmaan maakuntahallituksen jäsen

Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtaja (www.maaseutujaeravihreat.fi)

Vihreiden maatalous- ja eläinpoliittisen ryhmän puheenjohtaja

 

 

Vapaaehtoistyö:

Suomen eläinsuojeluyhdistysten liiton SEY:n eläinsuojeluneuvoja, alueet Valkeakoski, Lempäälä, Hämeenlinna
Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry:n hallituksen jäsen ja luonnonvaraiskoordinaattori
Suomen Minipossuyhdistyksen hallituksen jäsen
Suomen Luonnonsuojeluliiton
 Valkeakosken yhdistyksen varapuheenjohtaja

 

 

 

TEEMAT

Ilmastonmuutos ja luonto

Luonnon monimuotoisuus tarvitsee puolustajansa. Lähietäisyydeltä Pirkanmaalla on voitu nähdä mitä uusi kaivoslaki on saamassa aikaan. Samaan aikaan metsistämme katoaa lajistoa nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Jokaista tarvitaan pelastustoimiin ja kaiken politiikan keskiössä tulisikin olla luonnon ja ympäristön tulevaisuuden varmistaminen myös jälkipolville.

 

Reilu ja kestävä maatalous sekä maailman eettisin eläintuotanto

Viimeisen reilun vuoden aikana olen ollut mukana kirjoittamassa Vihreiden maatalouspoliittista linjapaperia, sekä eläinpoliittista linjausta. Haluan olla mukana viemässä näitä linjauksia myös valtakunnan tasolle lainsäädäntöön ja päivän politiikkaan. Suomalaisella maataloudella sekä elintarviketuotannolla on mahdollisuus olla edelläkävijä niin hiilensidontatalkoissa kuin eettisessä ja ekologisessa tuotannossakin. Pohjoiset alueet tulevat myös tulevaisuudessa näyttelemään yhä suurempaa roolia globaalista ruokaturvasta puhuttaessa. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää säilyttää myös kotimaassa tuotannon edellytykset sekä toimiva infrastruktuuri.

 

Yrittäjyys ja työnteon uudet muodot

Työn teko elää murrosaikaa. Yhä useampi nuori ja aikuinen elää pätkätöiden ja monialayrittäjyyden maailmassa – uranvaihdoksia tehdään vähintään kerran työuran aikana ja ikuinen oppiminen on arkipäivää. Tähän muutokseen on lainsäädännön puolesta varauduttu heikosti. Aktivointitoimet joita työttömille nyt tarjotaan näyttäytyvät rankaisuna, sen sijasta että me aidosti ja aktiivisesti mahdollistaisimme yhä uudenlaisia työntekemisen muotoja. Toisaalta taas pienyrittäjät jäävät usein täysin vaille sosiaaliturvaa. Perustulo olisi yksi ratkaisu, jolla mahdollistettaisiin yrittäjyyden ja työn tekemisen uudet muodot – myös maaseudulla. 

 

Eläinten oikeudet ja eläinsuojelu

Meidän on tunnistettava ja tunnustettava eläimen itseisarvo myös lain tasolla. Eläintuotanto tai eläinten käyttö viihteessä, harrastuksissa tai lemmikkinä ei voi enää perustua eläimen itseisarvon riistoon tai yksipuoliseen hyväksikäyttöön. Jokaisella eläimellä tulee olla hyvä ja lajin mukainen elämä sekä oikeus myös hyvän olon tuntemuksiin.

Share This